info@EventTentForSale.com +31 172 24 12 06 (Mon. till Fri. 8:00 - 18:00, Sat. 8:00 - 12:00)

De naam

Aluhal zoals een grote tent vaak wordt genoemd is een afkorting van de woorden Aluminium Tenthal. Een belangrijk kenmerk van de Aluhal is dat hij een vrije overspanning heeft, dit betekend dat er geen palen (middenmasten) in de tent staan. Aluhallen zijn opgebouwd uit een aluminium constructie. Onderdelen als voetplaten en koppelingen zijn vaak vervaardigd uit gegalvaniseerd ijzer. De tentzeilen zijn tegenwoordig standaard brandvertragend en voorzien van certificaten die overlegd kunnen worden bij vergunningsaanvragen. Aluhallen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen van 2 meter breed (de Walkway tenten) tot wel 60 meter breed. Laats genoemde worden vaak gebruikt bij zeer grote evenementen. De zijhoogte van de Aluhal verschilt per systeem maar zal vaak 2.30 of 3 meter zijn. Voor beurzen of grote evenementen worden ook wel Aluhallen met hogere zijhoogte gebruikt. Een Aluhal kan uitgevoerd worden met zeilen zijwanden of met kunststof (plastic/PVC) zijwanden. Ook kunnen er optioneel glaswanden en tentdeuren verwerkt worden in de Aluhal. De ontwikkeling van de Aluhal heeft niet stil gestaan. Tegenwoordig kun je deze tenten laten uitvoeren met bijvoorbeeld transparante (doorzichtige) tentzeilen, bedrukte zeilen, glaswanden, geïsoleerde wanden en daken etc.

Tentvloeren

In de Aluhallen worden vaak tentvloeren gelegd zodat gebruikers van de tent een droge en vlakke ondergrond hebben. Met name voor beurzen en grote bijeenkomsten is dit zeer belangrijk. Een tentenverhuurbedrijf kan kiezen uit verschillende systeemvloeren. De houten systeemvloer is de goedkoopste oplossing. Dit is een vurenhouten vloer die optioneel op een stelbare houten of stalen onderbouw word gelegd. Cassettevloeren zijn aluminium (lichtgewicht) frames waar betonplex of vurenhout in is verwerkt. Deze cassettes worden vervolgens op ringbalken gelegd waar de tent aan gekoppeld kan worden. Deze ringbalken kun je zeer makkelijk stellen met een waterpas of laser. De beste optie zijn zwaarlast vloeren (ook wel heftruck vloeren genoemd) deze vloeren wegen p.s.t. ca. 400 kg. en dienen tevens als verankering van de tent. Zoals de naam al zegt dienen deze vloeren met heftruck of kraan gelegd te worden. Een Aluhal kun je ook bouwen zonder vloer. De tent dien je dan te verankeren met grote tentharingen van wel 1 meter lang. Mocht je deze haringen niet kunnen slaan omdat er bijvoorbeeld geen gaten in het asfalt mogen komen of omdat er stroom en/of waterleidingen onder de grond liggen kun je de tent ook verzwaren met betonblokken. Afhankelijk van de afmeting van de tent zal het aantal tentharingen of kg. bepaald moeten worden.

Toepassingen

Aluhallen kunnen voor allerlei doeleinden worden toegepast. De Aluhal ooit is ontwikkeld voor grote evenementen maar tegenwoordig ook veel gebruikt voor bruiloften, bijeenkomsten, fairs, bedrijfsopeningen, dorpsfeesten, sportevenementen etc. Naast dit “gewoonlijke” gebruik, word de Aluhal tegenwoordig ook veel gebruikt voor noodoplossingen als (door)werktent, opslagtent, semipermanent gebruik etc. Als een tent voor langere tijd blijft staan (semipermanent) of voor een bepaalde reden in de winter gebruikt wordt, adviseren wij goed na te denken om een tent aan te schaffen waarbij rekening is gehouden met windbelasting, sneeuwbelasting, isolatie en condensvorming. Door uw tent bijvoorbeeld uit te voeren met sandwichpanelen en geïsoleerde dakzeilen (2-laags daken van PVC met luchtlaag) zult u in de tent minder condensvorming hebben. Indien u deze tent (licht) verwarmd, zal het warmte verlies lager zijn dan bij een traditionele tent.

Opbouw & Transport

Afhankelijk van de oppervlakte van de tent zal bepaald moeten worden met hoeveel personen de Aluhal geplaatst dient te worden. Aluhallen tot 10 meter breed kunnen met 2 personen al op- en afgebouwd worden. De 15 en 20 meter tent zal met 3 tot 4 personen moeten gebeuren. Zodra de vrije overspanning van de Aluhal groter word adviseren wij een heftruck of kraan(wagen) te gebruiken om de spanten overeind te zetten. Ook het transport is afhankelijk van de oppervlakte van de tent. Een complete Aluhal van 10x30m kan op 1 aanhanger vervoerd worden. Zodra er een vloer in de tent gelegd moet worden zul je al snel gebruik moeten gaan maken van een grote (vracht)wagen.

Koppelen van de Aluhal

Aluhallen zijn ideaal om te koppelen aan gebouwen en/of aan andere Aluhallen, Pagodetenten, Punttenten etc. Doordat bij deze tenten gebruik is gemaakt van speciale tentprofielen kunnen er makkelijk PVC (zeilen) goot verbindingen gemaakt worden. Hiervoor kunnen wij standaard goten leveren welke op locatie op maat gemaakt kunnen worden. Door deze goten kunt u een wind en waterdichte verbinding creëren.

Nog meer informatie?

Aluhal 10 meter voor evenementIndien u na het lezen van deze informatie nog meer wil weten over Aluhallen en de mogelijkheden die wij kunnen bieden, kunt u vrijblijvend, op afspraak bij ons langs komen om alle details verder te bespreken. Ook staan bij ons de kleine en grote Aluhallen opgesteld zodat u een goed beeld kunt krijgen van uw nieuwe tent!

css.php